Kurşun Kaplama - Alüminyum Kaplama - Bakır Kaplama

Kurşun Kaplama, Kum püskürtme, metal püskürtme için yüzey hazırlığının tek yöntemidir. Pas, değirmen tartı ve diğer yüzey kirleticilerini temizler ve temizlenecek yüzeyde yüksek hızda, yüksek hızda nispeten küçük aşındırıcı parçacıklar dökerek düzgün pürüzlü bir yüzey oluşturur. Patlatma için temiz, kuru ve basınçlı hava kullanılacaktır. Bu gereksinimi karşılamak için nem ayırıcılar, yağ ayırıcılar veya diğer ekipman gerektirebilir. Metal sprey kaplamaları için optimum termo-mekanik bağ geliştirmek için yüksek bir yüzey hazırlama standardı gereklidir.

Kurşun Kaplama


Çinko veya alüminyum ile püskürtülmesi gereken çelik yüzeyler veya alevle püskürtülmesi gereken çelik yüzeyler aşındırıcı sınıf sa 2.5 ile temizlenmeli ve en az 50µm'lik keskin bir açısal profil oluşturulmalıdır. Aşındırıcı temizleme, alüminyum veya alüminyum alaşımlarıyla alevle püskürtülecek en az 75µm çelik yüzeylerin keskin bir açısal profili üretmek için sa 3 sınıfına göre yapılmalıdır. Profil derinliği, yüzey profili göstergesi veya çoğaltma bandı kullanılarak ölçülmelidir. 300µm'yi aşan kaplama kalınlıkları yüzey profilinde artışa neden olabilir. Temizlenmiş yüzeyin herhangi bir renk değişikliği meydana geldiğinde veya alt tabakanın sıcaklığı çiğlenme noktasının altında olduğunda metalik sprey kaplamaları uygulanmamalıdır.

Alüminyum Kaplama


Alüminyum Kaplama, Çelik yüzeyindeki görünür pas, metal püskürtme öncesi şartname gereksinimlerini karşılamak için paslı alanları yeniden Patlatma ile oluşan pastan çıkarılır. Alüminyum tabanlı doğrama sistemleri, hafif taşıyıcı sistemlere ekstra yük vermez ve boya, cila gibi ek bakım gerektirmez ve bu nedenle daha sonra bütçenize fazla yük getirmezler. Alüminyum, zamanımızın en değerli metallerinden biridir. Alüminyum yapı, ısıya duyarlılık gösterdiği ve binalarınızı uzun yıllar dış etkenlerden koruduğu için uygulanacak profil Türüne göre paslanmaz ve çürümez. Metalizasyon işlemi, kaplanmış ürüne metal biriktirerek gerçekleşir.

Bakır Kaplama


Bakır Kaplama, Bu işlem, çok yüksek bir vakum ortamında alüminyum metal buharlaştırma ilkesine dayanmaktadır. Kaplanacak ürün üzerinde yoğunlaşan çok ince alüminyum tabaka estetik amaçlar için kullanılır, ancak sektörüne göre değişir.Mako'da,ön /arka aydınlatma reflektörü,çerçeve, sinyal reflektörü, stop gövdesi gibi parçalar kısmen tüm yüzeyden veya maskeden koruyarak metalizasyon yöntemi ile alüminyum ile kaplanır. Bu amaçla, fabrikamızda farklı süspansiyon kapasiteleri ile yatay ve dikey olarak çalışan yaklaşık 7 milyon/yıl kapasiteli 22 alüminyum kaplama makinesi bulunmaktadır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri