Öztürk Organizasyon Hizmetleri

Hatice Kübra Tongar İletişim, Çocuğumuzu iyi ağlayarak yorumlamalı mıyız? Çocukların fizyolojik ihtiyaçları ve arzuları nedeniyle ağladığını biliyoruz. Ve çocuklar duygusal ihtiyaçlar ve dilekler için ağlıyor mu? Çocukların duygusal ihtiyaçlarını karşılarken neye dikkat etmelisiniz, çocuğa nasıl davranılır? Çocukların ağlamasının başlıca nedeni, olumsuz duyguların birikmesidir. Çünkü aynı şekilde biz yetişkinler “ağlamama ve rahatlamama izin ver” derler, çocuklar ağlarlar ve rahatlarlar. Bu muazzam bir tedavi mekanizması... ama hepimiz anne çocuğunu susturmaya, ağlayan çocuğa kızmaya, ağlamaya eğilimliyiz “neden ağlıyorsun?"ve çocuğumuzdaki olumsuz duyguları arttırmak. Bu yanlıştır. Çocuk ağlıyor çünkü hayal kırıklığına uğradı ve ifade edemiyor, çünkü acı çekiyor, çünkü kızgın, sinirli, sinirli.

Prof.Dr. Ahmet Şimşirgil İletişim, Çocuğun kız kardeşi kıskançlığına dayanarak hangi nedenler ve duygular vardır? Bu durumda, ebeveynlerin yöntemleri ve tutumları şu şekilde olmalıdır? Kardeş kıskançlık süreci iki adımda bakılabilir. Birincisi, yeni bir kişinin gelişiyle değişen bir ev siparişidir. Uyku değişecek, gündem değişecek, annenin zaman alma şekli değişecek. Çünkü yeni bir süreç başladı. Çocuğun buna alışması zaman alır. Yeni süreçte herhangi bir değişiklik, çocuğun stres faktörü olmasıdır. İkinci adımda, kıskanç olmanın ne anlama geldiğini anlamalıyız. Çocuklar ve yetişkinler için kıskanç olma duygusu, " benim için, kimsenin sahip olmadığı birini kıskanırdım”. Bize olan şeyleri kıskanıyoruz, başka birine değil. "Kardeşinin senden daha fazla oyuncağı yok, onun için zamanım yok, onun için zamanın yok, yürüyorsun, konuşuyorsun, benimle oynayabilirsin... bunlardan birini gerçekten yapamaz.

Cansu Canan Özgen İletişim, Böyle bir tutum çocuğa şu mesajı verir: her şeyi ondan daha fazla kıskanmak zorunda değilsiniz. Bunu başarmak için, annen bir zaman planlamak ve çocuklarıyla geçirdiği zamanı adil hale getirmek zorunda kalacak. Çocuğumuzun sevmediği bir davranışla karşılaştığımızda ne ölçüde müdahale etmeliyiz? Asılsız çocuğa karşı iyi bir tutum almalı mıyız? Çocuğun gerçekçi olmayan söyleminin arkasındaki nedenleri listeleyebilir miyiz? Çocuklar üç nedenden dolayı olumsuz davranışlar sergiler: 1) içlerinde olumsuz bir his vardır, bu nedenle olumsuz davranmaya eğilimlidirler. 2) anneleriyle bağlantılı olarak güçlü değildir ve olumsuz davranırlar. 3) davranışın yanlış olduğunu bilmiyorlar, bu yüzden bunu yapmaya devam ediyorlar. Her ne sebeple olursa olsun, olumsuz davranışları olumlu hale getirmenin yolu, olumsuz disiplin yöntemlerinden vazgeçmek ve olumlu disiplin uygulamak olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri