Mobil Sağlık Tarama Aracı ve Solunum Fonksiyon Test Cihazı – Fatih Medikal

Mobil Sağlık Tarama Aracı, Hava ve kemik iletim ölçümlerinde işitme kaybının kaynaklandığı kulağa bakarak hakkında bilgi edinebilirsiniz. Hava yolu eşikleri mastoid adı verilen çıkıntıya yerleştirilen bir kemik vibratörü yardımıyla kulak tıkacı ve kemik yolu eşikleri yardımıyla belirlenir. İşitme eşikleri belirlendikten sonra eşikler odyogramda işaretlenir. Konuşma odyometrisi insan sesini bir değerlendirme yapmak için bir uyarıcı olarak kullanan teste Konuşma Konuşma odyometrisi denir. Konuşma odyometrisi yaparken kişiye bir mikrofon verilir ve okuduğum kelimeleri tekrarlaması istenir. Test açıklaması yapıldıktan sonra Test başlar.

Mobil Sağlık Tarama Aracı

Solunum Fonksiyon Test Cihazı, Bu hava hacmine artık hacim denir. Fonksiyonel rezidüel kapasite frc sakin solunum sırasında ekspirasyon sonunda akciğerlerde ve hava yollarında bulunan gaz hacmidir. Ekspiratuar rezerv hacminin ve artık hacmin toplamından oluşur. Birinci ikinci FEV1'DEKİ zorlu ekspiratuar hacim zorlu ekspirasyonun ilk saniyesinde akciğerlerden atılan gaz hacmidir. FEV1 FVC oranının tiffeneau Endeksi her zaman hesaplanmalıdır. Toplam akciğer kapasitesi derin bir inspirasyonun sonunda akciğerlerdeki toplam hava hacmidir. DLCO karbon monoksit için difüzyon kapasitesi akciğerin difüzyon kapasitesi alveoler hava.

Solunum Fonksiyon Test Cihazı

Mobil Sağlık Aracı, Pulmoner kılcal kan arasındaki basınç farkından dolayı alveolo kılcal membrandan yayılan karbon monoksit miktarını tanımlar. Alveoler havalandırma Va gaz değişiminde yer alan gelgit ve dakika hacminin oranıdır. Yetişkinlerin normal değeri 3 5 4 5 l min'dir. 2 5 l min m2. DLCO VA kco alveollerdeki gazın birim hacmine uyan difüzyon kapasitesidir. Amfizem varlığını göstermede en iyi fonksiyonel gösterge transfer katsayısı KCO veya DLCO VA'DIR.

Mobil Sağlık Aracı

Ekspiratuar rezerv hacmi ERV sakin solunum sırasında ekspiryum tamamlandıktan sonra derin bir ekspirasyon ile artık hacim seviyesine kadar ekstrakte edilen gaz hacmidir. Fonksiyonel rezidüel kapasite frc sakin solunum sırasında ekspirasyon sonunda akciğerlerde ve hava yollarında bulunan gaz hacmidir. Ekspiratuar rezerv hacminin ve artık hacmin toplamından oluşur. T Diff difüzyon zamanının zaman periyodudur. İnspiratuar oklüzyon basıncı p100 100 MS 0.1 S'de maksimum ağız basıncı veya inspiratuar basınç değişimi oranıdır. maksimum inspiratuar basınç MIP veya pimax maksimal inspiratuar basınç mıp.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta Ürünleri